ANA SAYFA ·   (0212) 236 57 93 ·   info@realegitim.com

Avustralya Öğrenci Vizesi Hizmeti

Avustralya Öğrenci Vizesi Hizmeti
Avustralya’ya ister dil eğitimi, ister sertifika eğitimi, ister üniversite eğitimi amacıyla gidin. Sizin tercihinize en uygun okul seçimini danışmanlarımızla yaptıktan sonra, okuldan ön kabul alıyoruz ve sizi ekstra evraklarla boğmadan sadece temel evraklarla vize başvurunuzu yapıyoruz ve her aşamada sizi bilgilendirerek vizenizi sonuçlandırıyoruz.

AVUSTRALYA ÖĞRENCİ VİZESİ EVRAKLARI 

  1. En az 1 yıl geçerli pasaport
  2. 2 adet arka fon açık renk olacak şekilde yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf
  3. Öğrenim görmeyi planladığınız Avustralya’daki eğitim kurumundan öğrenci olarak kabul edildiğinizi belirten offer (Real Eğitim tarafından temin edilecektir)
  4. Lise veya üniversite diploması
  5. Transkript (lisans, yüksek lisans ve doktora başvuruları için)
  6. IELTS / TOEFL Sınav Sonucu(Özellikle yüksek lisans ve doktora başvuruları için)
  7. Varsa mesleki ve kişisel gelişim sertifikaları
  8. CV
  9. İşyeri referans mektubu İşyerinizden izinli olarak gidiyorsanız, işyeri izin yazısı
  10. 2 Adet akademik referans (Özellikle yüksek lisans ve doktora başvuruları için)
  11. Motivasyon mektubu (Özellikle yüksek lisans ve doktora başvuruları için)
  12. Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  13. Varsa evlenme cüzdanı
  14. Adli sicil kaydı(16 Yaşından büyükler için)
  15. Askerlik durum belgesi
  16. Daha önce boşanma durumu oldu ise mahkeme kararı, varsa çocukların velayeti

Finansal Evraklar
Avustralya Konsolosluğu, öğrenci dosyalarını değerlendirirken öğrencilerin Avustralya’daki eğitim, yol ve yaşam masrafları karşılayabilecek durumda olmasını şart koşmaktadır. Öğrenciler, masraflarını kendileri karşılayabilecekleri gibi aileleri veya yakın dostları da sponsor olabilir. Sponsorların göstermeleri gereken para miktarı ve süresi alınacak eğitime ve sür esine bağlı olarak değişmektedir.

ELICOS(570) Başvuruları için:

Sponsorların, öğrencilerin eğitim yaşam ve yol masraflarının tümünü karşılamak üzere gösterilmesi gereken paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay önce bankaya yatırmış olması gerekmektedir. Gösterilen hesapta hareket olabilir ancak 3 ay boyunca gösterilmesi gereken miktarın altına düşmemelidir.

Sponsor 3 ay beklemiş para gösteremiyorsa alternatif olarak, eğitim+yol+yaşam masraflarını karşılayacak miktarda banka kredisi gösterilebilir. Bu durumda paranın 3ay bekleme şartı yoktur.

DİPLOMA(572), LİSANS(573), MASTER(573,574) BAŞVURULARI İÇİN,

Sponsorlar, öğrencilerin 1 yıllık eğitim, yol ve yaşam masraflarını karşılayacak miktarda parayı banka hesabında göstermelidir. Paranın 3 ay beklemesi gerekmemektedir.

Sponsorun banka hesabına ek olarak gelirinin kaynağını göstermesi gerekmektedir.

Sponsor aşağıdaki evraklarla gelirini gösterebilir.

1- Bankadan alınan emekli maaş yazısı veya maaş cüzdanı olabilir
2- 3 Aylık maaş bordrosu olabilir.
3- Sponsor işyeri sahibi ise, para şahsi hesapta olmak şartıyla vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri varsa faaliyet belgesinin fotokopilerinin vize başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.
4- Sponsor, sponsorluğunu bir deklarasyon yazısı yazarak teyit etmelidir.
Evrakların onaylı İngilizce tercümelerinin konsolosluğa sunulması gerekmektedir.

Yeminli Tercüman tarafından tercüme edilip, onaylanması gereken evraklar:

Akademik dokümanlar(Diploma, transkript, sertifikalar)

Referans mektupları

Vukuatli nüfus kayıt örneği

Sabıka kaydı

Askerlik terhis/tecil belgesiaydı 

Varsa boşanma belgesi