ANA SAYFA ·   (0212) 236 57 93 ·   info@realegitim.com

Avustralya’da Dil Eğitimi

Avustralya’da Dileğitimi almak birçok ülkeye göre çok daha avantajlıdır. Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan listede her yıl en yaşanılır ülkeler sıralamasında daima ilk 5 içinde yer alan Avustralya; canlı, enerjik ve sıcakkanlı insanları, devasa parkları, harika plajları, temiz havası, geniş yolları, çok kültürlü yapısı, düşük suç oranları ve öğrencilere sunduğu iş olanaklarıyla hem çalışıp hem de okumak isteyen öğrenciler için en ideal ülkedir. Avustralya’da öğrenciler çalışarak saatte ortalama 15-20 AUD kazanabilirler. 20 saat çalışarak yaşam masraflarının büyük bir kısmını karşılayabilirler

Avustralya’da dil okullarının standartları devlet tarafından kontrol edilmektedir. Dil okulları, her öğrencinin seviyesine ve hedefine göre genel, akademik ve de iş İngilizcesi programları sunmaktadır.

Avustralya’ya İngilizce dil eğitimi için giden öğrenciler  Avustralya’nın  Sydney,  Melbourne,  Brisbane,  Gold Coast,  Perth,  Cairns  gibi en  popüler  eğitim almayı tercih etmektedirler. Avustralya’da dil eğitimi bir çok İngilizce dil eğitimi sunan dil kolejlerinde alınabileceği gibi bir çok üniversitenin kendi kampüslerinde bulunan dil okullarında da alınabilir.

Avustralya’ya dil eğitim vizesiyle gidebilmek için öğrencilerin aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

* Avustralya dil eğitimi için gidebilmek için haftada en az 20 saat eğitim veren bir dil okuluna kayıt olmanız gerekmektedir.

* Dil eğitimi sunan kurumların,  ELICOS, NEAS, English Avustralya gibi derneklere üye olmalarına dikkat edilmelidir.

* 12 Haftaya kadar turist vizesiyle eğitim alınabilmektedir. Yaz tatilinde gitmeyi düşünen öğrencilere için idealdir.

* Öğrenci vizesiyle gittiğiniz hiçbir süre şartına bağlı olmadan çalışma izniniz  verilecektir.

* Turist vizesiyle eğitim alacaklara çalışma izni verilmez.

* Dil eğitimi için en fazla 50 haftalık bir kursa kayıt olabilirsiniz, bu eğitim süresi yetmezse Avustralya içinde uzatılabilir ancak ilk başvuruda 50 haftanın üzerine çıkılamaz.

* Dil eğitiminden sonra diploma programına veya üniversiteye geçiş yapılabilir.

* Avustralya’da dil eğitiminden sonra herhangi bir eğitim daha düşünüyorsanız kesinlikle paket eğitim vizesiyle gitmeniz daha avantajlı olacaktır.

* Paket eğitimle, toplam eğitim süreniz kadar vize alırsınız.

* Avustralya’ya dil eğitim vizesine başvurduğunuz takdirde vizeye başvurusundan önce 3 ay para bekletme koşulu uygulanır.

* Avustralya vize başvurusunda gösterilmesi gereken para miktarı şöyle hesaplanır: eğitim+ yaşam giderleri (yıllık 18.610 AUD)+ gidiş-dönüş uçak bileti(2000 AUD)